Kernactiviteiten

QSTA Food Logistics Kernactiviteiten
Kernactiviteiten

Als flexibel logistiek dienstverlener spelen wij in op vragen die wij krijgen vanuit de markt, zodat we onze klanten altijd de juiste service kunnen aanbieden. Een overzicht van onze kernactiviteiten:

 • Inslag
 • Opslag
 • Orderpicking
 • VAL-activiteiten:
  • Ompakken en verpakken
  • Labellen
  • Kantelen
  • Filiaalpicking
 • Outbound en transport
 • Cross-docking
 • Orderconsolidering
 • Traceren van elke verladen pallet

Inslag

Bij BFG Warehousing onderscheiden we vier inslagvarianten (‘inbound’), die we voor onze klanten succesvol uitvoeren:

 • Goederen met logistiek etiket (SSCC) en met elektronische verzendnota (DESADV)
 • Goederen met logistiek etiket (SSCC), zonder elektronische verzendnota (DESADV)
 • Goederen zonder logistiek etiket (SSCC), met elektronische verzendnota (DESADV)
 • Emballage, zoals pallets, kratten en boxen

Deze veelzijdigheid laat zien hoe flexibel en modern we onze logistieke diensten hebben opgezet. Met hetzelfde gemak voeren wij zowel volledig geautomatiseerde inboundtrajecten uit als handmatige processen waarbij geen SSCC’s of DESADV’s zijn aangemaakt.

QSTA Food Logistics Kernactiviteiten Inslag

“Betrouwbaar, flexibel, goed”QSTA Food Logistics Kernactiviteiten Opslag

Opslag

Wij kunnen je goederen zowel gekoeld (geconditioneerd) als op kamertemperatuur (ambient) voor je opslaan. Momenteel hebben we 7.000 geconditioneerde (+4*C) en 4.000 ambient palletplaatsen in ons pand, in totaal goed voor een opslag van 11.000 pallets. Door elk product snel en compleet in ons Warehouse Management-systeem (WMS) op te voeren, kunnen wij iedere pallet op de best passende locatie wegzetten. Natuurlijk is elke pallet uniek en als zodanig terug te vinden in ons WMS, waardoor we in staat zijn om vanuit opslag snel te schakelen naar uitslag of VAL. Alle voorraad in opslag werken wij realtime bij.

Orderpicking

Ons orderpickproces is volledig gedigitaliseerd en wordt door ons uitgevoerd met scanners en mobiele terminals. Ook zijn zowel ons orderpickproces als ons WMS flexibel ingericht. De wensen van onze afnemers veranderen vaak en snel. Wij kunnen die nieuwe wensen snel tot uitvoer brengen en zo altijd de gevraagde kwaliteit leveren.

Natuurlijk draait het bij orderpicken binnen de ‘fast-moving consumer goods’ (FCMG) om de juiste aantallen gevraagde artikelen met de juiste houdbaarheidsdatum (THT). Minstens zo belangrijk is het om al tijdens het orderpicken rekening te houden met de volgende stap in het proces. Dit betekent dat wij de pallets zodanig opbouwen/stapelen dat we ze ook transportzeker kunnen verladen. Vooral bij kwetsbare producten die wij voor onze opdrachtgevers orderpicken, is dit een belangrijk onderdeel van ons orderpickproces.
VAL-activiteiten

Onze VAL-afdeling is gespecialiseerd in diverse activiteiten waarmee wij je werk uit handen nemen. Zo houden we ons bezig met het ompakken van producten, het labelen en registreren van bestellingen en orders, en het vervangen en omzetten van emballagemiddelen.
QSTA Food Logistics Kernactiviteiten Ompakken en verpakken

Ompakken en verpakken

Goederen uit dozen ompakken in kratten, of juist vanuit kratten verpakken in dozen? Van kleine verpakkingen naar een grootverpakking of andersom? Om welke ompakvariant het ook gaat, wij voeren het snel en zorgvuldig voor je uit.

QSTA Food Logistics Kernactiviteiten Etiketteren

Etiketteren

Wil je je producten of omdozen laten voorzien van actielabels of andere etiketten? Wij labelen zowel handmatig als machinaal, net wat het meest efficiënt is. En de mogelijkheden op het gebied van etiketteren zijn eindeloos!

QSTA Food Logistics Kernactiviteiten Wisselen van ladingdrager

Wisselen van ladingdrager

Met twee keer een druk op de knop kan onze palletkeerder de ladingdrager van een artikel fysiek aanpassen. Bulkpallets handmatig overstapelen op een andere ladingdrager is dus niet meer nodig. Wij wisselen de ladingdrager razendsnel machinaal, bijvoorbeeld van een wegwerppallet naar een europallet.

QSTA Food Logistics Kernactiviteiten Filiaalpicking

Filiaalpicking

Door de ontwikkelingen in de e-commerce en de toenemende vraag naar ontzorgen in de keten, voeren wij de VAL-activiteit ‘filiaalpicking’ steeds vaker uit. Ook dit traject kunnen we in eigen beheer voor de klant verzorgen.