Geplaatst op

Waarborgen van flexibiliteit in de logistiek

QSTA Food Logistics Waarborgen van flexibiliteit in de logistiek

Waarborgen van flexibiliteit in de logistiek

Klantorderontkoppelpunten

“Hoe meer wij als QSTA Food Logistics voor de klant uitvoeren, hoe verder zij van KOOP 1 naar KOOP 5 verschuiven. Een deel van de producten ondergaat VAL-activiteiten (Value Added Logistics) zoals stickeren, labelen of producten op maat ergens vandaan laten halen. Dit alles valt binnen de verschillende lagen van de KOOP. Bij de meest extreme vorm van KOOP doen wij alles op verzoek van de klant. Wij maken het hele traject klantspecifiek, zodat we de klant volledig ontzorgen.”

Warehouse Management System

“Wij willen de klant helemaal op maat kunnen bedienen. Dat doen we hier met bijvoorbeeld de VAL-afdeling. Wil de klant in plaats van zes, twaalf producten in een kratje hebben? En wil de klant er geen doosje omheen? Moet er nog een actiesticker op? Dat hele stuk kunnen we borgen met ons WMS, Warpspeed.” 

QSTA Food Logistics Klantorderontkoppelpunten

Modellen voor VAL-activiteiten

“In Warpspeed hebben we zestig tot zeventig modellen vastgelegd van de diverse variaties op verschillende artikelen binnen de VAL-activiteiten. Wanneer een artikel binnenkomt in een doos en uitgeleverd moet worden in een kratje, hebben we daarvoor een model klaarstaan op Warpspeed. Dat model zegt dan dat dit artikel kan worden uitgeleverd in een kratje, wanneer dit artikel binnenkomt in een doos. We hebben die modellen vastgelegd, zodat wij niet per ongeluk een artikel uitleveren in een kratje, terwijl dat eigenlijk niet mogelijk is. De klant geeft de wensen aan en wij kunnen het vrijwel altijd regelen.”

Traceerbaarheid

“We hebben de volledige traceerbaarheid over de voorraden. Stel dat er drie producten binnenkomen aan de voorkant en wij er één eindartikel van maken, een doos met drie gemixte producten bijvoorbeeld, dan kunnen wij nog steeds zien welke producten in die gemixte doos zijn gegaan en naar welke klanten. Dat is een stukje traceerbaarheid dat we voor 100% kunnen borgen – de klant is hier ook van op de hoogte.” Flex

Gemixte trays

“Wij kunnen gemixte trays leveren. Dat zie je vooral bij de discountwinkels. De klant geeft aan dat hij drie soorten pudding verkoopt, die hij in één doos in het schap in de winkel wil zetten. Aan de voorkant krijgen we drie verschillende pallets binnen van onze leverancier. Bijvoorbeeld chocolade-, vanille- en aardbeienpudding. Als de klant één doosje wil hebben met van elke variant twee stuks erin, dan regelen wij dat hier.”

Vandaag besteld, morgen geregeld

“Dit verschilt overigens per artikel. Als een product nieuw is of wordt opgestart, moet de klant dit een aantal weken van tevoren aangeven. Dat is standaard in de retail. Met alle andere producten kunnen wij heel snel schakelen: als wij vandaag horen dat er een bepaalde bestelling is geplaatst, kunnen wij dat morgen regelen. Ons WMS is geen beperking, omdat wij hiermee heel snel kunnen schakelen. Het WMS heeft als een van de belangrijkste kenmerken flexibiliteit. Als de klant vandaag belt omdat hij morgen een product geleverd wil hebben, kunnen wij dit zelfs vandaag nog regelen – mits het product op voorraad is in ons warehouse. Superflexibel dus, daar hebben we het WMS ook op ingericht.” 


flexibiliteit in de logistiek

Wil je ons logistiek centrum zelf bekijken? Wij laten het je graag zien.

Vraag een vrijblijvende rondleiding aan

QSTA Food Logistics is onderdeel van Bieze Food Group